Inlägg nr.8

Bikt

Kära läsare. Idag är det för många av er en svår dag, då jag just skall krossa er världsbild. Jag Kurt Larson, måste med mitt goda samvete bekänna för er att jag, i ett tidigare blogginlägg har haft fel. Det är med en ton av stor besvikelse i rösten över detta. Jag vill be er om förlåtelse och hoppas att ni även ska kunna mottaga den och förlåta mig. Jag förstår dock om detta inte går, då er källa till visdom och gudomlighet har fallit samman. Jag inser själv vilken stor tragedi detta är för många och jag ska därför nu komma till förklaringen bakom denna förlåtelse.

Det hela började med en diskussion på ett café inte långt ifrån jordens mitt (om man jämför med solen d.v.s.). Jag och mina två kära vänner (som även i detta inlägg, liksom övriga personer i tidigare inlägg, kommer förbli anonyma. Dock så fann jag inget bra alias till den ena. Jag beslöt mig därför för att byta ut den första bokstaven i dennes namn. Han kallas nu för "Boel". Den övriga individen som samspelar i denna händelse, kallas kort och gott för D.K.D.) D.K.D och Boel. Vi satt och diskuterade ytterst viktiga och världsrevolutionerande tankar och teorier. Det var vid denna tidpunkt jag bestämde mig för att lyfta in min blogg i samtalet. Det inlägg som för denna stund blev relevant för samtalet var nämligen inlägg nr.6 angående tomten och dennes förhållande till barn. Det var genom detta ämne vi då snavade in på ett sidospår angående människan och hennes egoistiska drivkraft. Detta skedde dock efter att jag förklarat mina åsikter kring barn och dess oskuldsfullhet och att de kan vara ytterst hemska, då de inte förstår konsekvenserna av dess handlande.
När vi sedan kom in i diskussionen kring egoism, ledde detta till ytterligare en diskussion om att människor endast utför handlingar för att tillfredsställa sitt ego. Att nästan alla "goda" handlingar utförs för att du själv ska ha ett rent samvete (det kan finnas undantag då en god handling går ut på att du ska känna dig bättre än andra). Detta behöver dock inte vara något negativt, eftersom att jag i mitt anseende ser egoismen som en av människans främsta drivkrafter.
Men, det var i detta ögonblick som det slog mig!
Barn (jag syftar på mindre barn) som saknar förmågan att kunna se konsekvenserna av sitt handlande, kan därför inte rent medvetet inte utföra en god handling. Därför är deras goda handlingar, de enda handlingar som inte har ett egoistiskt syfte. Alltså är barns goda handlingar de enda sanna goda handlingarna som finns. Därför måste jag erkänna att tomten helt enkelt inte finns...
Jag inser som sagt hur tragisk denna upptäckt är, men det kom även en positiv sak ur denna kväll som jag gjorde upptäckten på.

Då jag Boel och D.K.D lämnade cafét diskuterade vi istället inlägg nr.7 samt kommentarerna kring inlägget (då jag finner dem ytterst underhållande). När vi stilla promenerade genom den blå tunneln kom plötsligt Boel med ett påstående om att jag hade baserat mitt inlägg från ett citat av Einstein. Självklart hade jag ingen kunskap om detta, då det som är skrivet i inlägg nr.7 var spontant. Jag gick därför hem och bestämde mig för att söka upp detta citat, för att granska det. Som väntat fann jag citatet där det stod "Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution." Vilket passade in vildigt bra i inlägget. Jag har därför nu Einstein själv som kan backa upp min teori om att det kreativa tänkandet är på en högre nivå än det logiska tänkandet, då det logiska tänkandet endast är bundet till det som redan existerar.

Slutligen för att avsluta detta inlägg, vill jag avsluta med ett citat från en vilsen ung man.
"Ha det gött"



Think Pink!


RSS 2.0